Όταν συμβαίνει το ατύχημα,συχνά υπό το κράτος εκνευρισμού δεν προβαίνουμε στις σωστές ενέργειες, με αποτέλεσμα να βγαίνουμε πιθανώς ζημιωμένοι.

 Οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο οδηγός σε περίπτωση που εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα είναι:

 *** ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. Συνεργάτης της εταιρίας θα έρθει στον τόπο του ατυχήματος και θα σας προσφέρει χρήσιμη βοήθεια για όλα όσα περιγράφονται παρακάτω.

Να θυμάστε ότι δικαιούστε και μεταφορά του οχήματός σας συνέπεια του ατυχήματος.

1. Νηφάλια αντιμετώπιση του συμβάντος ( η εξύβριση & η χειροδικία είναι ποινικό αδίκημα!)

2. Διαλεύκανση και προσδιορισμός της ευθύνης αν είναι δυνατό, με λεπτομερή και ακριβή καταγραφή των συνθηκών και του τόπου ατυχήματος (Σήμανση-διεύθυνση-κατεύθυνση οχημάτων κλπ)

3.Εξασφάλιση μαρτύρων (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση-τηλέφωνο) και καταγραφή τους την ώρα του ατυχήματος

4. Ειδοποίηση της τροχαίας αν χρειάζεται.

Εάν δεν ειδοποιηθεί η Φροντίδα Ατυχήματος ή η τροχαία και δεν συμπληρωθεί το έντυπο του φιλικού διακανονισμού θα πρέπει να ανταλλάξετε τα απαραίτητα στοιχεία με τον άλλο εμπλεκόμενο οδηγό προκειμένου να βοηθήσετε το τμήμα αποζημιώσεων της ασφαλιστικής σας εταιρίας.

Τα στοιχεία αυτά είναι: Ονοματεπώνυμο – διεύθυνση – τηλέφωνο, Στοιχεία οχημάτων (Αριθμ. Κυκλοφορίας-χρήση-μάρκα-χρώμα), Ασφαλιστική εταιρία

 Κατόπιν εντός 5 εργάσιμων ημερών ενημερώστε τον ασφαλιστή σας για να υποβάλλεται δήλωση ατυχήματος και να κλειστεί ραντεβού με πραγματογνώμονα ώστε να αρχίσει η επισκευή του οχηματός σας.

Σημαντικός ο ρόλος του Φιλικού Διακανονισμού. Ο φιλικός διακανονισμός χρησιμοποιείται προς επιτάχυνση και απλοποίηση πληρωμής της ζημίας σας επειδή όλη τη διαδικασία αποζημίωσης σας την αναλαβμάνει ο προσωπικός σας ασφαλιστής που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.                        

Ο φιλικός διακανονισμός ισχύει εφόσον:

1.Το ύψος αποζημίωσης δεν ξεπερνά τα 6.500 € για υλικές ζημιές, 12.000€ ανά άτομο και 30.000€ συνολικά για σωματικές βλάβες ανά ατύχημα

2.Στο ατύχημα εμπλέκονται δύο ή και περισσότερα οχήματα

3.Οι ασφαλιστικές εταιρίες των εμπλεκομένων αυτοκινήτων συμμετέχουν στο φιλικό διακανονισμό

Δικαιλογητικά για τον διακανονισμό και την πληρωμή της ζημίας. Για να καταβληθεί οποιοδήποτε ποσόν αποζημίωσης χρειάζεται να υπογραφεί εξοφλητική απόδειξη και να προσκομισθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά από τον ιδιοκτήτη του οχήματος:

1.Άδεια κυκλοφορίας 2.Δίπλωμα οδήγησης 3.Τιμολόγια – αποδείξεις 4.Αστυνομική ταυτότητα & λογαριασμός IBAN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Newsletter

Με εγγραφή στο newsletter μας μπορείτε να λαμβάνετε χρήσιμες πληροφορίες .

Ζητήστε τη δική σας προσφορά ασφάλισης! Πατηστε εδω

 

Που θα μας βρείτε

Λάρισα

Β' Σώματος Στρατού 14
(Πλατεία Νεάπολης)
Τηλέφωνο: 2410 538328

Email: info@bochoris.gr